Pieczona gęś

12 marca 2011 DróbMięsa  2 opinii

Składniki:
  • 1 cała gęś
  • 1 kg mięsa drobiowego
  • 3 cebule
  • 5 jajek
  • pałka czosnku
  • olej
  • przyprawy

2 dni przed pieczeniem robimy marynate. Wlewamy do misieczki ok pół szklanki oleju wsypujemy majeranek, ziola prowansalskie, jedno listko laurowe, łyżeczke soli, pieprz i rozgnieciony czosnek. Wymieszac i natrzec dokładnie gęs w srodku i na wierzchu. Gotowane mieso zmielic i wymieszac z usmażoną cebulka, doprawic solą pieprzem, dodać jajka. Włożyc farsz do gesi, dosc luźno bo napęcznieje i ges moze popekac. Zaszyc gęs i piec tyle godzin ile ważyła gęs:) mozna włożyc do specjalnej folii


2 opinii do Pieczona gęś

  • Halinka  napisał:

    Świetnie wygląda!

  • GawelU  napisał:

    Witam, wlasnie dodalem ta www do moich ulubionych, ma potencjal, ale musze ci powiedziec, ze jest slabo widoczna w google. Zasluguje na lepsze pozycje w google. Jest rzecz ktora ci sie na pewno przyda, poszukaj sobie w google – niezbednik dla kazdego webmastera

Zostaw odpowiedź

Możesz użyć tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>